Vakantie

maandag 5 augustus tm – vrijdag 16 augustus zijn wij gesloten.

De Pitskeuken

Wij zijn een sociaal maatschappelijke onderneming met een mooie ambitie

De Pits Keuken is een uniek lunchlokaal, cateringbedrijf én evenementenlocatie dat wordt gerund voor én door jongeren die soms, om welke reden dan ook, net dat beetje meer zorg en aandacht nodig hebben. Onder begeleiding van een erkend leermeester en ervaren horecapersoneel bieden wij stageplaatsen en leerwerkplekken aan jongeren die niet zo makkelijk een baan vinden op de arbeidsmarkt. Bij De Pits Keuken kunnen zij hun opleiding afronden en (werk)ervaring opdoen. Zij worden  – on the job (zowel in de bediening als in de keuken) – getraind in werknemersvaardigheden in een veilige en commerciële horeca omgeving. Daarmee versterken zij hun persoonlijke- en sociale vaardigheden. Zo kunnen zij opgroeien, meetellen, kansen krijgen en zichzelf ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

 

Met het laten verzorgen van uw catering of door te lunchen bij de Pits kan uw bedrijf voldoen aan de verplichtingen op het gebied van Social Return On Investment (SROI) of aan de doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Wij ondernemen duurzaam

 

Onze gerechten zijn vers bereid en gezond. De producten die wij hiervoor gebruiken betrekken wij zoveel mogelijk van kleine middenstanders en ondernemers uit de regio. Wij schenken FairChain koffie.

Onze locatie

Wij zitten op een goed bereikbare locatie op de Amsterdamse Zuidas, direct naast het Olympisch stadion. Wij zijn goed bereikbaar vanaf de ring A10 en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Ons lunchlokaal en evenementenlocatie is sfeervol ingericht en heeft een relaxte, intieme sfeer. Wij bieden ook vergaderruimte aan. Bij mooi weer kunt u in onze tuin zitten. Daar kweken wij onze kruiden waarmee wij onze gerechten nóg specialer maken.

Onze naam

In de autosport staat De Pits voor de plek waar tijdens de race alles weer wordt bijgesteld en op scherp wordt gesteld om de race zo optimaal mogelijk te vervolgen. De Pits Keuken is een plek voor jongeren in kwetsbare posities die hier de tijd, ruimte, coaching en support krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Maar ook klanten kunnen in de Pits Keuken even “bijtanken” tijdens de werkdag, na het sporten of zomaar. De link met onze naam is dus snel gemaakt!

Ons team

De Pits Keuken wordt gerund door enthousiaste jongeren in opleiding die worden begeleid door gepassioneerde vakmensen. Zij maken het de klant zo veel mogelijk naar de zin: zorgen voor een goede sfeer en staan garant voor een perfecte catering.

Evenementen

Lokale ingredienten

Catering

Sociaal sterk

Grill Academy BBQ

Stichting De Pits Keuken

Arjen Roek: voorzitter
Edwin Levels: secretaris
Arie van Doesburg: penningmeester

De Pits Keuken wordt geëxploiteerd door de gelijknamige stichting. Deze stichting heeft tot doel om de arbeidsparticipatie te bevorderen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting is opgericht op 10 april 2015 en is toen ook meteen gestart met de exploitatie van het horecabedrijf. U kunt contact opnemen met de stichting via Edwin Levels

Vrienden van De Pits Keuken

Wat de jongeren er zelf van zeggen

“Super ervaring”

“Het is heel leerzaam en ik vind het heel fijn dat ik hier veel ervaring kan opdoen.”

Justine

“Eigen initiatief”

“Ik vind het leuk dat ik zelf initiatief mag nemen. Daar heb ik veel aan.”

Franco 

“Leuke collega's”

“We hebben het heel gezellig met alle collega’s, de tijd gaat heel snel voorbij.”

Basil

"Leuke sfeer"

“Bij De Pits is de sfeer altijd gezellig en relaxed.”

Ayaan

Wij zijn open op

Maandag tot en met vrijdag van
8:00 – 16:00

Voor catering en evenementen zijn wij ook op andere tijden beschikbaar.

Stuur ons een bericht
of bel ons

Wees niet verlegen,
dat zijn wij ook niet