Leermeester kok, De Pits Keuken, in Amsterdam, 24 uur per week
Stichting Spirit – Postcode 1076 in Amsterdam Zuid
€2.054 – €2.920 per maand

Wil jij bij een sociaal maatschappelijke onderneming met een mooie ambitie werken? En wil jij jongeren begeleiden en samen met hun De Pits Keuken runnen? Ben jij 24 uur beschikbaar en woon jij in de omgeving van Amsterdam? Lees dan verder, wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Leermeester kok, dit is je uitdaging

De Pits Keuken, opgezet als kweekvijver en leerwerkplek voor jongeren, is vanaf mei 2015 begonnen om iets meer te doen voor jongens en meiden die op reguliere stageplaatsen niet slagen of de aansluiting missen met de arbeidsmarkt. Ze hebben een achterstand op school, dreigen van school te worden gestuurd of hebben überhaupt geen dagbesteding.

De Pits Keuken is een uniek lunchlokaal, cateringbedrijf én evenementenlocatie dat wordt gerund voor én door jongeren die soms, om welke reden dan ook, net dat beetje meer zorg en aandacht nodig hebben. Onder begeleiding van een erkend leermeester en ervaren horecapersoneel bieden wij stageplaatsen en leerwerkplekken aan jongeren die niet zo makkelijk een baan vinden op de arbeidsmarkt. Bij De Pits Keuken kunnen zij hun opleiding afronden en (werk)ervaring opdoen. Zij worden – on the job (zowel in de bediening als in de keuken) – getraind in werknemersvaardigheden in een veilige en commerciële horeca omgeving. Daarmee versterken zij hun persoonlijke- en sociale vaardigheden. Zo kunnen zij opgroeien, meetellen, kansen krijgen en zichzelf ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Michiel van der Steen, hulpverlener en mede initiator: ‘Bij de Pits krijgen ze een kans om heel gericht hun werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Ze zijn beter in staat om hun opleiding succesvol af te ronden of hun weg naar het bedrijfsleven te vinden. We werken niet met ingewikkelde intakeprocedures. Als het rooster het toelaat kunnen ze de volgende dag beginnen.’

Als Leermeester kok heb je de volgende taken:
Het begeleiden van jongeren die nét dat beetje meer zorg nodig hebben;
coachen en instrueren van de jongeren;
het toezien op de bereiding van de gerechten;
borging voorraad en dagelijkse afroep.
In het kennismakingsgesprek zullen alle werkzaamheden uiteraard nog uitvoerig aan bod komen. Heb je affiniteit met deze doelgroep en wil jij samen met jongeren het verschil maken? Solliciteer dan nu!

Jouw werklocatie is De Pits Keuken en incidenteel op locatie. Dit ligt op een goed bereikbare locatie op de Amsterdamse Zuidas, direct naast het Olympisch stadion. Wij zijn goed bereikbaar vanaf de ring A10 en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Daarnaast zijn we ook goed te bereiken met openbaar vervoer. De Pits Keuken is sfeervol ingericht en er heerst een fijne werksfeer.

Wij zoeken een nieuwe collega voor 24 uur per week verdeeld over drie werkdagen.

Ons aanbod betreft meer dan alleen een uitdaging
Salaris conform CAO Jeugdzorg schaal 6 van minimaal bruto € 2053,91 en maximaal € 2920,07 voor een werkweek van 36 uur. Bovendien kent Spirit goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
ruimte voor deelname aan trainingen om je eigen expertise op peil te houden;
een dienstverband in eerste instantie voor bepaalde tijd van 7 maanden met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.
Dit breng jij voor de vacature Leermeester kok mee
Een relevant MBO diploma;
minimaal 2 jaar relevante ervaring als leermeester kok;
je hebt affiniteit met het begeleiden en opleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt;
je bent maatschappelijk betrokken;
je hebt affiniteit met horeca en hebt plezier in koken;
je bent integer en een motivator voor de jongeren;
je bent in staat om opbouwende feedback aan de jongeren te geven;
je kunt het overzicht bewaren en bent stressbestendig;
je bent gedreven, resultaatgericht en tegelijkertijd begaan en betrokken bij de jongeren.
Nog vragen?

Onze collega Florin Negreanu neemt alle tijd om antwoord te geven op vragen en is bereikbaar via contact@depitskeuken.nl of 06-25596511.

JA – ik wil solliciteren op de vacature Leermeester Kok

Dat kan! Als jouw profiel naadloos aansluit op de vacatureomschrijving, ontvangen we graag je CV en korte motivatie. De sluitingsdatum van de vacature is 5 juni 2019.